Üdvözöljük a

Száztizenhat éve a pályán | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Száztizenhat éve a pályán

Szerző: Rudics Judit | 2017. február 24.

Kamarai tagunk, a Mecsekerdő Zrt tájékoztatása szerint, idén április 22-től október 29-ig közlekedik menetrendszerűen az immár 116. életévébe lépett „Zselici Csühögő”, az Almamellék és Sasrét közötti 6 km hosszú, keskeny nyomtávú erdei kisvasút.

A „csühöngölés” előtt az almamelléki állomáson erdészeti és kisvasúti kiállítást tekinthetnek meg az érdeklődők. A kisvonat harmincperces menetidő után, Sasréten a Kikerics Erdészeti Erdei Iskola, az ősbükkös és a nemrégiben felújított Biedermann Vadászkastély előtt elhaladva érkezik meg a végállomásra. Hétvégén és ünnepnapokon is közlekedik majd a kisvasút, és a menetrend szerinti járatok mellett az év bármely napján az üzemeltető lehetőséget biztosít különjárat rendelésére is.

A Mecsekerdő Zrt Baranya megye turisztikai ágazatának egyik meghatározó szereplője. Széles spektrumot kínál a bakancsos turizmustól a vadászházakon át a szállodai szolgáltatásokig, az erdei vagy akár vízparti helyszínek a természet közeli kikapcsolódás biztosítása mellett különböző rendezvények szervezésére is lehetőséget kínálnak családok, baráti társaságok, iskolai csoportok vagy munkahelyi közösségek számára.

.