Üdvözöljük a

Turisztikai fejlesztések Almamelléken | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Turisztikai fejlesztések Almamelléken

Szerző: Rudics Judit | 2017. október 20.

Jelentős fejlesztések valósultak meg kamarai tagunknál, a Mecsekerdő Zrt. Szigetvári Erdészetének üzemeltetésében lévő Almamelléki kisvasútjánál, ami Almamellék és Sasrét között szállítja az utasokat.

Mintegy százmillió forint állami és erdészeti beruházással visszanyerte eredeti formáját az almamelléki állomásépület homlokzata, a teljes felújítást követően új funkciót kap a régi pályamesteri iroda és az egyszerű mozdonyszín, emellett megújult az egykapus fa áruraktár is.

Az állomáson új, fedett, faszerkezetű mozdony- és kocsiszín, illetve tűzivíz medence is épült, a megállókban magas peront és térvilágítást, valamint utas tájékoztatási elemeket alakítottak ki. Az állomás területén teljes pályarekonstrukcióra is sor került, teljes felújításon esett át két mozdony, valamint több zárt és nyitott kocsi is.

 

A megújult nosztalgiavasútként működő, kuriózumnak számító almamelléki kisvasút a térség és Szigetvár turisztikai fejlesztései vonatkozásában egy olyan rendszer része, ami szép jövőt ígér azoknak, akik hosszú távon és az értékek mentén gondolkodnak. A tervek szerint Almamellék környéke így a horvát határátkelőhelyeken keresztül bekapcsolódik az országos vérkeringésbe.

 

Mindez köszönhető annak a páratlan természeti környezetnek is, amit a környék és a kisvasút a turistáknak tud nyújtani, az idősebbek, a vadászat szerelmesei, a kirándulók éppúgy megtalálják a kedvükre valót, mint a fiatalok az erdei iskolában.

 

Legközelebbi programajánlat:

Halloween járat indul Almamellékről, rémisztő, jelmezes túra az éjszakai erdőben. Tökfaragás, főzetek és kotyvalékok kóstolása az erdei iskolánál.

Információ, jelentkezés: Pappné Németh Tünde (tura@mecsekerdo.hu 30/6630997)

Kapcsolódó anyagok: