Új cipőben a cipőkészítők képzése

Szerző: Rudics Judit | 2016. június 2.

Gőzerővel folynak a munkálatok Szigetváron, a Manifaktor Kft telephelyén. Befejező szakaszába érkezett az átépítés a gyárépület közvetlen szomszédságában lévő, korábban családi házként funkcionáló épületben, melyet a cég a cipőkészítő tanulóik gyakorlati képzésére létrehozandó oktatóbázis kialakítása céljából vásárolt meg.

Az újonnan átépített épületben, szeptembertől kizárólag csak a tanulók képzése folyik. Az elvárásoknak megfelelően kialakított szociális blokkok mellett hamarosan elkészül az elméleti oktatás célját szolgáló tanterem, és mellette, a speciális gépekkel felszerelt, gyakorlati tanműhely is.

 

Papp Judit, a Kft ügyvezetője elmondta, a jövőben is kiemelt hangsúlyt fektetnek az egyre fontosabbá váló szakember utánpótlás kinevelésére. A nappali iskolarendszerű oktatás mellett, a cég lehetőségeihez mérten, tervezik a felnőttképzés bevezetését, ezért is vágtak bele egy, a gyárépülettől független oktatóbázis létrehozásába. Így, a cipőkészítő tanulók a termeléstől elkülönített környezetben, nyugodt körülmények között sajátíthatják el a szakma csínját, erre a cégvezetés támogató hozzáállása, Hallgató Zoltán mesteroktató szaktudása, és majd az őt segítő, több évtizedes szakmai gyakorlattal rendelkező, felkészítő szakemberek jelentik a garanciát. Az itt végzett cipőkészítő tanulókat a Flóra cipőgyárban biztos munkalehetőség várja, folyamatos szakmai továbbfejlődésük is biztosított.