Üdvözöljük a

Vállalkozói workshop | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Vállalkozói workshop

Szerző: Rudics Judit | 2017. június 19.

Önkéntes tagunk, a Humán Innovációs Csoport Nonprofit Kft. vezetője, Pernyéz Zsuzsanna tartott Szigetváron vállalkozói workshopot, melynek célja az volt, hogy bemutassa a helyi vállalkozásoknak a járási foglalkoztatási paktum tartalmát.

A rendezvényen nagy számban jelentek meg helyi vállalkozók, akik érdekeltek abban, hogy részesei legyenek a térség gazdaságát fellendítő együttműködésnek.

 

A jó hangulatú workshopon átbeszélték a paktum céljait, amely nem más, mint a helyi munkaerőpiac fellendítése, ezáltal a gazdaság fejlesztése, mindez a munkaerő piaci szereplők szoros együttműködésével. A cél a munkaerőpiaci kereslet és kínálat összehangolása, a foglalkoztatottság növelése, gazdaságfejlesztés és képzés összehangolása, valamint a hátrányos helyzetűek integrálása.

 

Amennyiben a paktum a nyertes pályázatok között lesz, minden fél (Humán Innovációs Csoport NPKft., Szigetvár Város Önkormányzata, Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, helyi vállalkozások) arra fog törekedni, hogy szoros együttműködés mellett végezzék munkájukat.

 

Ez a találkozó az első állomása volt egy jövőbeni szoros együttműködésnek. A délután során a jelenlevők feltárták azokat a problémákat, amelyek az ő vállalkozásukat érinti munkaerőpiaci szempontból, megfogalmazták a térség foglalkoztatási problémáit, majd elköteleződésüket fejezték ki aziránt, hogy egy közös tartalmat dolgozzanak ki a paktum keretein belül. A munkáltatók részéről nagy igény mutatkozik többek között munkajogi tanácsadásra, nyelvi képzésekre, hatékonyabb munkaerő közvetítésre, valamint arra, hogy minél több egyénre szabott szolgáltatás legyen elérhető a munkaerő piacon.