Üdvözöljük a

Felhívás innovatív vállalkozások részére kutatói kapacitás megjelentetéséhez | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Felhívás innovatív vállalkozások részére kutatói kapacitás megjelentetéséhez

Szerző: Rozs Eszter | 2015. augusztus 18.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara a PTE által vezetett Tudáspark projektben a partnereivel 2013-ben indított humán- és eszközkapacitás adatbázis (Nyitott Labor) projekt eredményeire alapozva folytatja a munkát, melynek során hazai egyetemek, kutatási központok illetve vállalkozások ipari kapcsolatait segíti bővíteni és fejleszteni, további ötven kutatói profil és innovációs fejlesztési terv feltérképezésével.

A felhívásra jelentkező vállalkozások kutatási kapacitásait, legfontosabb kutatási irányait felmérjük és megyei innovációs kataszterbe beépítjük. A kutatási kapacitással rendelkező vállalkozások H2020, valamint GINOP projekt elképzeléseit segítjük, lehetőség szerint a PTE kutatási aktivitásaival összefűzzük.


Ha jelentkezik:
-    együttműködési ajánlata, ill. igénye bekerül a Nyitott Labor adatbázisba (www.nyitottlabor.hu)
-  a kamarai ajánlással bekerülhet a szakértői körbe, és további (szakterületéhez kapcsolódó) együttműködési profilok értékelésére is kaphat felkérést.
-    a beküldött profil alapján nemzetközi benchmarking kutatást végzünk az Enterprise Europe Network adatbázis segítségével (http://pod.pbkik.hu/), melynek célja a profilhoz illeszkedő külföldi partner megtalálása, vagy a konkurencia kiszűrése.
-    díjmentes/kedvezményes iparjogvédelmi tanácsadásban részesülhet.


A jelentkezés határideje: 2015. szeptember 10.


Jelentkezni lehet a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara innovációs osztályán, a mellékelt jelentkezési lap inno@pbkik.hu email címre történő beküldésével.

Csatolt állományok: