Üdvözöljük a

20 nő, 30 gyerek, 5 őket támogató projekt | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

20 nő, 30 gyerek, 5 őket támogató projekt

Szerző: Schmidt Enikő | 2018. október 16.

Idei harmadik ülését tartotta október 12.-én a PBKIK Üzletasszony Klubja a nemzetközi Erasmus Day keretében „NŐ a nyereség” címmel.

A női vállalkozókat, „anyavállalkozókat” és munkavállalókat támogató projekteket bemutató rendezvény elsődleges célja az volt, hogy a most itthon és nemzetközi színtéren zajló, és nekik szóló pályázatokhoz minél több hölgy tudjon csatlakozni. Ha időben megtalálják a kapcsolódási pontokat ezek szolgáltatásaihoz, sokkal nagyobb lehetőségek nyílnak meg előttük, nem beszélve a munkaerőpiaci megjelenésük előtt álló akadályok elhárításában rendelkezésükre álló számos eszközről.  

     

A PBKIK Üzletasszony klubja feladatának tekinti többek között a hölgyek támogatását a vállalkozóvá válás útján. Ehhez tagjaink ingyenes mentorálást is vállalnak, bár eddigi tapasztalataink szerint már az ilyen vállalkozói fórumokon megvalósuló tudásmegosztás és együttműködés is rengeteget számít az indulásnál. Külön öröm volt ezért, hogy a rendezvényen 6 olyan anyuka is részt vett, akik három gyermeket nevelnek és ennek ellenére – vagy épp emiatt – vállalkozás indításában gondolkodnak.

 

A külföldi jó gyakorlatokat gyűjti össze a Kamara FEMME (Fostering the Exchange of practices to Empower Mumpreneurship in Europe ) projektje 8 ország "Anyavállalkozóinak" támogatására kipróbált eszközök, szolgáltatások bemutatásával. A https://femme-project.eu/ honlapon már elérhetők az ezekről készült tanulmányok, valamint egy összehasonlító, helyzetfeltáró elemzés is az érintett országokból.

 

A pécsi és szigetvári Család és Karrierpont egyaránt várja a hölgyeket, akik gyermekeiket, idős vagy beteg hozzátartozóikat gondozzák, GYES-en, GYED-en lévő kismamákat; munkavállalási problémákkal szembenézőket, vagy csak egyszerűen közösségi programra vágyókat. Tevékenységeik és szolgáltatásaik köre igen széles: képzések, tanácsadás, tréningek, klub foglalkozások, előadásokat, kirándulások és nyári gyerek táborok várják az érdeklődőket.

 

Érdemes közösségi oldalukhoz is csatlakozni, hogy mindenről időben értesüljenek:

NŐNAP 365 közösségi oldala https://www.facebook.com/nonap365/

Pécsi Család és Karrierpont honlapja: http://baranya.munkacsalad.hu/

 

A Pécsett is elérhető INPUT program keretében ingyenes Ötletből vállalkozás workshopok keretében mindenki megtapasztalhatja, hogy a saját ötletéből hogyan tud - vagy fel tud-e - építeni egy piacképes vállalkozást: https://inputprogram.com/otletbol-vallalkozas/

 

A továbbiakban fontos szerepet kap a projektekben a nők munkába állását támogató, vállalkozóknak szóló ismeretterjesztő fórumok szervezése. Ezek során az atipikus foglalkoztatáshoz szükséges, jogi, társadalmi és dokumentációs kötelezettségeket igyekszünk tisztázni, melyben együttműködő partnerünk lesz a Kamara Humán Klubja is.

 

Ha szeretne csatlakozni a PBKIK Üzletasszony klub zárt közösségi oldalához, hogy első kézből értesüljön a női vállalkozókat érintő programokról, kérje felvételét az alábbi linken: https://www.facebook.com/groups/1521214931521024/ vagy iratkozzon fel kamarai hírlevelünkre: https://goo.gl/EmWDPc

Kapcsolódó anyagok: