Üdvözöljük a

Közös élmények, személyes fejlődés, sikeresebb vállalkozások - „We can do it” | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Közös élmények, személyes fejlődés, sikeresebb vállalkozások - „We can do it”

Szerző: Schmidt Enikő | 2017. január 10.

Mozgalmas év áll a PBKIK Üzletasszony klubja mögött, és ha mindent megszerveznénk, amikre tavaly igény merült fel, akkor idén sem fogunk szundikálni.

Egyedi és általános, szakmai és egyéni problémák, rengeteg tapasztalat és tudás, egymás megismerése - erről szólt az évünk. Ebbe belefértek olyan témák, mint az örökös változáshoz való alkalmazkodásunk és ennek technikái, borismeret, ételek és borok harmóniája, elektromos bicikli túra, networking tréning, személyes megjelenés és vállalkozásunk arculatának összehangolása. Találkoztunk a Somogyi kamara Üzletasszony klubjának tagjaival, akikkel későbbi pályázati együttműködésről is tárgyaltunk.

 

Egy év távlatából elmondhatjuk, hogy egymástól tanultunk a legtöbbet. A klub tagi körében lassan mindenféle szakma és szolgáltatás megtalálható: dekoratőr-grafikus, coach, kreatív szövegíró, borász, panziós, vendéglátó, keramikus, könyvelő – így mindig van kihez fordulni, ha valahol elakadna a vállalkozásuk. Egymás – és egymás vállalkozásának - jobb megismerése érdekében törekszünk a találkozóinkat egy-egy vállalkozás telephelyére tenni, így ezek szerves része lett a „Női szemmel” és a „Mi a problémád” tanácsadás. Sokszor ennek során döbben rá a vállalkozó, hogy hogyan látják őt a betoppanó ügyfelei, miken érdemes változtatnia – és még abban is segítünk, hogy hogyan. Ebben hasznosítani tudjuk a kamara Marketing klubjának és Humán klubjának tapasztalatait is, velük továbbra is tervezünk közös rendezvényeket.

 

Rengeteg felajánlást kaptunk a tagoktól és a hozzánk csatlakozni vágyóktól mind a rendezvényeink helyszíne, mind témái tekintetében. 2017-ben egészen biztosan foglalkozunk:

  • online üzlet indításával és működtetésével
  • fogyasztói trendek változásával – és erre adható válaszokkal, kitörési pontokkal
  • tömegmédia és politikai hirdetés értelmezésével, hatásainak elemzésével
  • művészeti tevékenységgel, mint vállalkozási lehetőség
  • a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara idén alakuló Női vállalkozói tagozatával
  • a Smart technológiákkal a jövő városfejlesztésében – ami közelebb van, mint gondolnánk
  • új típusú vendéglátási trendekkel
  • nemzetközi partnerséggel
  • és természetesen az örök témával – a különféle vállalkozói, pénzügyi és személyes túlélési technikákkal, konfliktuskezeléssel

Üléseinket idén is havi, kéthavi rendszerességgel fogjuk szervezni egy kis nyári szünet közbeiktatásával változatos helyszíneken. Meghívást kaptunk a PTE Botanikus kertjébe, a harkányi Dráva Hotelbe, a Bagolyvár étterembe, a Laterum Hotelbe, a CookToda Gasztrotér lakásétterembe és az örökösen megújuló turisztikai gyöngyszem Alsómocsoládra. Az idei év extra fizikai élményt is biztosító két eseménye lesz a tavaszi e-bicikli túra a Dráva mentén, és a célok kitűzésének fontosságát megkönnyítendő éles lövészet a Pécs melletti új Military és Kalandparkban.