Üdvözöljük a

Női minták, irányváltások – együtt könnyebben | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Női minták, irányváltások – együtt könnyebben

Szerző: Schmidt Enikő | 2016. szeptember 28.

A közelmúltban alakult több kamaránál is a női vezetőket, menedzsereket és vállalkozókat tömörítő üzleti klub. A héten a Somogy Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Üzletasszony klubja látogatta meg kamaránkat és két térségi női vállalkozást.

A Retextil Műhelyben tett látogatás apropója, hogy a somogyi klub elnöke Udvaros Renáta, egyben a Zselic Kincse Szövetkezet elnöke is, mely kézműves alkotókat koordinál. Bár a klub tagjai ott is „sok lábon állnak”, nem ritka, hogy valaki az építész-tervező tevékenysége mellett regionális sportrendezvényeket is szervez, vagy a varroda működtetése mellett MLM rendszerben is dolgozik. Megdöbbentő volt hallani, hogy a „valaha 250-en voltunk, ma ketten visszük a céget” mennyire jellemző Kaposváron is. Ám még mindig működtetik a vállalkozást a hölgyek, és hisznek benne, hogy újra fel tudják lendíteni. Persze ehhez szükséges az ilyen jellegű együttműködés is, mint ezek a klubok, vagy más, párhuzamos női szervezetek tevékenységébe való belapcsolódás.

 

A pécsihez hasonlóan Kaposváron is megjelennek a klubülések témáiban a szakmai jellegű tréningek és a személyes feltöltődést szolgáló tevékenységek. A Baranyai túrát is a hosszúhetényi Hosszú Kávé-ban folytatták, melyet szintén egy hölgycsapat működtet. Mindkét klub célja a fiatalok mentorálása, továbbra is nyitottak a csatlakozni vágyó fiatal női vállalkozók befogadására. Legközelebbi közös rendezvényünk, melyre más klubok tagjait és érdeklődőket is várunk: http://archiv.pbkik.hu/hu/uzletasszony-klub/rendezvenyek/networking-receptek-uzletasszonyoknak-12213