Üdvözöljük a

A nők és a kereskedelempolitika | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

A nők és a kereskedelempolitika

Szerző: Pazaurek Szabina | 2017. május 11.

Az Európai Bizottság a Nemzetközi Kereskedelmi Központtal (ITC) együttműködve nemzetközi fórumot szervez

A politikai döntéshozók, az üzleti szféra és a civil társadalmi szervezetek összefogását segíti elő a befogadó kereskedelempolitika megvalósítása és az ITC SheTrades kezdeményezése melynek célja, hogy 2020-ig egymillió nőt vonzzanak a gazdasági piacra, és így a kereskedelembe való bevonásukkal segítsék a nők gazdasági felemelkedését.

 

A Global Goals for Sustainable Development, melynek célja a szélsőséges szegénység megszüntetése 2030-ra kiemelt fontosságúnak tartja a nemek közötti egyenlőség kérdését és a nők szerepének erősítését a gazdasági életben. A nők egyenlőségének előmozdítása a világ GDP-jét kb. 28 billió dollárral növelheti 2025-re, ami lehetővé teszi a gazdaságok számára is, hogy kiaknázzák teljes potenciáljukat.

 

A fórum résztvevői áttekintik a jelenlegi kereskedelempolitika hozzájárulását a nők gazdasági felemelkedéséhez, a nemi kérdésekkel kapcsolatos tudatosság növeléséhez a kereskedelemben, és megvizsgálják, hogy a kereskedelem miként járulhat hozzá a nemek közötti egyenlőség előmozdításához a többi érdekelt fél bevonásával és a fenntartható fejlődés fokozatos megközelítésével.

Helyszín: Brüsszel, Belgium
Időpont: 2017. 06. 20. 09:30 - 2017. 06. 20. 18:00
Kapcsolódó anyagok: